Τετάρτη, 23 Απριλίου 2014

Panic AttackΠόσες φορές έχεις πει να ταξιδέψεις, μα ο μόνος προορισμός σου είναι το κοντινότερό περίπτερο; Πόσες φορές θέλησες να φύγεις από ένα μαγαζί, μα φοβήθηκες πως θα το μετανιώσεις αργότερα; Πόσες φορές θέλησες κάτι μα δεν ήξερες ποτέ τι ακριβώς ήθελες;
Όλοι έχουμε περάσει τη φάση πανικού που δεν ξέρουμε τι θέλουμε στη ζωή μας. Τη φάση που αναρωτιόμαστε αν οι επιλογές μας είναι σωστές και αν αυτό που ζούμε αυτήν την περίοδο θα σταματήσει κάποτε ή αν θα έχει τον ατελείωτο. Βρίσκεις τον εαυτό σου να μην μπορεί να αναπνεύσει και αγχώνεσαι για το τίποτα. Και μετά από λίγες μέρες αυτή η φάση περνάει και όλα κυλούν ήρεμα μέχρι να έρθει στο διάβα σου μια (μικρή) δυσκολία. Τότε ξανάρχεται. Κάνει και αυτή τον φαύλο κύκλο της. Ξανά και ξανά. Πρέπει μονάχα να βρεί την σωστή στιγμή που θα τρυπώσει με μια ανασφάλειά σου για να έρθει και (*μπουμ*) να σε διαλύσει. Αυτή είναι η φάση στην οποία δεν ξέρεις τι θέλεις, πότε το θέλεις και μερικές φορές ούτε καν πού. Δεν ξέρεις αν θέλεις να μείνεις ή να φύγεις. Και ακόμα και αν είσαι από εκείνους που ξέρουν κάποιο από όλα αυτά, κάτι από τα υπόλοιπα για κάποιο λόγο δεν σου βγαίνει. 

Τα ρίχνω όλα στις δυσκολίες της ζωής, και δεν εννοώ δυσκολίες επιβίωσης μόνο. Οι χειρότερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι είναι οι συναισθηματικές. Κάποιος, κάπου, κάποτε, δεν σου έδωσε όλα αυτά που χρειαζόσουν ή δεν σου έδωσε τίποτα από όλα αυτά. Μπορεί όμως και να μην φταίει αυτός ο κάποιος, και να φταίς εσύ ο ίδιος για το κενό που άφησες να δημιουργηθεί μέσα σου. Μπορεί να μην προσπάθησες αρκετά για κάτι που ήθελες πολύ ή μπορεί να προσπάθησες περισσότερο απ’όσο έπρεπε. Γιατί το μόνο που μπορεί να μας σώσει από καταστάσεις του μέλλοντος, είναι το να αναγνωρίσουμε ότι ο επιμένων δεν νικά πάντα.
Κάτσε σκέψου αυτά που θες να κάνεις. Αναθεώρησε αυτά που έχεις ήδη κάνει και πρόσθεσε και μερικά ακόμη. Αν κάτι που θες πολύ στο τέλος δεν σου βγει, μην αλλάξεις κατεύθυνση, άλλαξε μέσο. Γιατί, πραγματικά το πιστεύω, πως αν θες κάτι πολύ μπορείς να το έχεις. Ξέρεις όμως τι είναι αυτό που θες;

2 σχόλια:

  1. Δεν θα μαθουμε ποτε τι θελουμε ριτααα.. ουτε εγω ουτε εσυ. ο μονος τροπος για να περασεις 2 ριμαδες στιγμες που θα θυμασαι ειναι να ελπιζεις που θα θυμασαι το παρελθον..δεν ξερουμε τι θελουμε..το μαθαινουμε οταν το ζουμε και μετα αυτο νοσταλγουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή