Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014

Οδηγός Ευτυχίας 2.0

Από μικρά μας μεγαλώνουν λέγοντάς μας πόσο ξεχωριστά ανθρωπάκια είμαστε, πόσα ταλέντα έχουμε και πόσο μεγάλη ευχαρίστηση σου δίνει το να αγαπάς τους πάντες. Κανείς όμως δεν μας λέει πόσο δύσκολα θα αναδείξουμε τα ταλέντα μας και πόσο δύσκολα θα μάθουμε να αγαπάμε. Και έτσι καταντάμε να ρωτάμε τον εαυτό μας αν είμαστε ευτυχισμένοι με αυτά που έχουμε ή αν θέλουμε περισσότερα. Περισσότερη αγάπη, περισσότερες εκδρομές, περισσότερα γεγονότα. Γιατί όλοι θέλουμε να έχουμε λίγο δράση στη ζωή μας, χωρίς να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα και καταλήγουμε να προσπαθούμε τόσο πολύ για κάτι που δεν μας κάνει ευτυχισμένους. Γιατί στο τέλος καταντάμε να ξεχνάμε και εμείς οι ίδιοι τα όνειρά μας. Βρίσκουμε τον εαυτό μας να προσπαθεί για κάτι που δεν θέλει ή τελικά δεν ξέρει αν θέλει. Και τι θα πει δεν ξέρω;
Ας κάνουμε μερικά απλά πράγματα στην καθημερινότητά μας για να είμαστε κάθε μέρα και λίγο πιο ευτυχισμένοι. Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι. (Α, ρε γιαγιά το σκιωσες πάλι)
  • Κάνε κάθε μέρα και έναν άνθρωπο να γελάσει. Άρχισε από την οικογένεια σου και συνέχισε στον δρόμο, στη δουλειά, στο μετρό. Ξύπνα ένα πρωί και πες στον εαυτό σου πως σήμερα θα φτιάξεις κάποιου τη μέρα. Θα δεις μετά πως θα φτιάξει η δική σου.
  • Άρχισε τη γιόγκα. Και σου λέω γιόγκα γιατί σε ηρεμεί κιόλας. Αν όμως πιστεύεις ότι είσαι αρκετά ήρεμος τύπος (έλα τώρα - με ύφος -) τότε κάνε οποιαδήποτε γυμναστική θέλεις. Εξάλλου το έχουν δείξει και έρευνες πως η γυμναστική σε κάνει χαρούμενο.
  • Βγες μια βόλτα. Περπάτησε, βάλε λίγη μουσική, πάρε και τον σκύλο σου και σκέψου πόσο τυχερός/η είσαι. Πάρε τους φίλους τηλέφωνο και πηγαίνετε για ένα ποτό. Πάρε την γιαγιά σου και βγείτε στην αυλή. (Αξία ανεκτίμητη)
  • Χόρεψε σαν να μην υπάρχει αύριο. Στο δωμάτιό σου. Μόνος/η σου.
  • Κανόνισε ένα ταξίδι κάπου που δεν έχεις ξαναπάει. Με παρέα ή ακόμα και μόνος/η. Διάβαζα στην Athens Voice πόσο ωραία και αξέχαστη εμπειρία ήταν το ταξίδι της φίλης μου της Αγκέλικας στην Ρώμη. Γιατί όχι εσύ;
  • Πάρε τηλέφωνο όσους αγαπάς. Να δεις τι κάνουν, να τους δεις. Θα νιώσεις πολύ καλύτερα όταν θα ξέρεις πως όλοι όσοι νοιάζεσαι είναι καλά.
  • Όπως είχε πει και η αγαπημένη Blair στο Gossip Girl, "Αυτός που είπε πως τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία, δεν ήξερε πως να ψωνίζει." Νερό στο όνομα της θα μας κάνει να πίνουμε η άτιμη. Αν βέβαια δεν έχεις πληρωθεί ακόμα το μηνιάτικο, ή αν δεν είσαι και πολύ για ψώνια αυτήν την εποχή, τότε για σένα θα πω το κλισέ "τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία." (Καλή τύχη μ' αυτό)
  • Φάε ότι σου κάνει όρεξη. Δίαιτες και αηδίες. Κανόνισε να τρως έστω και λίγο από αυτό που σου κάνει κέφι και αγάπα τον εαυτό σου με τις ατέλειές του. (Ντάξει, άσε κάτω το κουτάλι, μην το παρακάνουμε)

Μπορεί εν τέλει να μην είσαι στο πικ της ευτυχίας, είναι όμως μια αρχή και για να λέμε τα σύκα, σύκα και τη σκάφη, σκάφη θα είσαι σίγουρα πιο ευτυχισμένος από πριν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου